Ustawiam głośniki, ale cicho, i chowam się w muzykę. Za oknem jest pięknie: słońce jak dzwon, po obu stronach głębokie doliny, wszędzie sosny. Obserwuje gromadzące się górą wielkie cumulusy i cały otwieram się na muzykę.
— William Wharton
Witam sory małgośka,ale do Whartona niezbyt to bedzie pasować
Porozżucani w różne strony
wbrew swojej woli,
zostawiając za sobą
najlepsze życia chwile,
domowe ogniska.
Jak żebrak,
tułający się po obcej ziemi,
zbieramy kawałki
gorzkiego chleba.
Zawsze obcy,
gubiąc gdzieś po drodze
twarz człowieka.
Z czasem stając się
dla najbliższych kimś
dalekim,obcym.
Nakładając zbroję obojętności
i obłudnego uśmiechu,
wypatrujemy
fałszywego kroku tych
z boku.
Żeby ich dobić
mając przez to jeszcze więcej,
chociaż i tak zawsze będzie
nie dość .
I czaisz się już tak latami,
jak hiena z szakalem w parze
próbując chapnąć jak
najwięcej i uciec
w spokojne miejsce,
jeśli takie znajdziesz.
Próbując zagłuszyć sumienie,
jeśli je jeszcze masz.
LM25
.........i może jeszcze to
Mijając w pośpiechu kolejne dni,
obijając się o nie czasem boleśnie.
Nie czując już nic,
tak wiele ich było.
Uczac się,
jak być przydrożnym kamieniem,
przy trakcie zwanym
życie.
Obrosłym w mech lat wielu
i różnych.
Kąpanym w deszczy
i śniegu na przemian
do znudzenia.
Nie skarżąc się nikomu,
prócz swych myśli.
Im tylko zdradzając
co widać i słychać
w tej krainie życia i śmierci.
Gdzie miało być
tak wspaniale i świetnie,
a jest do kitu.
LM26
Dobranoc.
Aktualnie poszukujemy 20 wykwalifikowanych pracowników branży budowlanej na stanowisko:
CIESLA KONSTRUKCYJNY
Praca na terenie: Stavanger
Wymagania:
- Minimum 3 letnie udokumentowane doświadczenie w zawodzie
- Umiejetnosc czytania rysunku technicznego
- Komunikatywna znajomość jęz. angielskiego lub norweskiego
- Umiejętność pracy w zespole
- Wysoka etyka pracy
- Pozytywne referencje od minimum 2 byłych pracodawców
Oferujemy:
- ...
Jak mnie widzi świat, to bez znaczenia, gdy bardziej niż opinii, boje sie sumienia....Tak na nich patrze i nie wierze oczom, ja nie musze mieć za co żyć, musze mieć po co....Pocą się dłonie, już nie jestem odważny, wiem, to moja cena za dar wyobraźni
rizle napisał: Jak mnie widzi świat, to bez znaczenia, gdy bardziej niż opinii, boje sie sumienia....Tak na nich patrze i nie wierze oczom, ja nie musze mieć za co żyć, musze mieć po co....Pocą się dłonie, już nie jestem odważny, wiem, to moja cena za dar wyobraźni
Dobry wieczór........
Rizle....., nie za często wpisujesz coś do kącika , ale jak już to zrobisz , to ja nie mogę oderwać oczu od napisanych słów......, proszę o więcej i dziękuję.......
wilk stepowy napisał: rizle napisał: Jak mnie widzi świat, to bez znaczenia, gdy bardziej niż opinii, boje sie sumienia....Tak na nich patrze i nie wierze oczom, ja nie musze mieć za co żyć, musze mieć po co....Pocą się dłonie, już nie jestem odważny, wiem, to moja cena za dar wyobraźni
Dobry wieczór........
Rizle....., nie za często wpisujesz coś do kącika , ale jak już to zrobisz , to ja nie mogę oderwać oczu od napisanych słów......, proszę o więcej i dziękuję.......
jesteś w błędzie ja też nie znam tu wszystkich , ale w końcu forum jest też po to , żeby się poznawać z ludźmi , nieprawdaż ...
wilku stepowy dziękuję bardzo za piosenkę , pozdrawiam
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj.
— Mark Twain
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.